RECEPT
5 hrnčekov muky ja som dala len hladkú
1 uvarený zemiak
1 a 3/4 hrnčeka vody
1 kávová lyžička octu rozpustiť vo vode
2 kávové lyžičky soli
rasca podľa chuti
na špičku lyžičky sušeného droždia
začneme o 16 hodine poobede
prelisovný uvarený zemiak
jeden cela a z druhého hrnčeka toľko vody a droždie
muka , rasca a ocot
všetko zmiešame, zakryjeme vrchnákom alebo fóliou a dáme na noc do rúry vykysnúť
na druhy deň o 10 vyberieme cesto je vykysnuté
vylejeme na pomúčenú podložku posypeme po vrchu a dva krát preložíme dovnútra zo všetkých strán
do ošatky dáme utierku posypeme mukou a nechame ešte dve hodiny kysnuť
po hodine a pol a zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme pekáč s vrchnákom
cesto po dvoch hodinách
vyberieme pekáč a cesto preložíme a prikryjeme
po 35 minutách dáme preč vrchnák a ešte 10 minút dopečieme teplotu znižíme na 210 stupňov
upečený chlebík
vyberieme z pekáča
a dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára